Siësta

Siësta

De zwaluwen vliegen hoog in de lucht. Dat voorspelt in elk geval morgen ook goed weer, is me geleerd op de middelbare school. Deze hele week is de weersverwachting trouwens bijna tropisch. Met zulke temperaturen heb je misschien de neiging om ergens rustig in de schaduw te gaan hangen. Niet doen, is mijn advies. Ga lekker vroeg op pad en plan het einde van je route thuis of op een terras waar een koud drankje wacht. Maar plan je wandeling in elk geval zó dat je op het heetst van de dag aan dat welverdiende koude drankje zit.

Nog een tip: het meest geschikt is een route in de wind en bij het water; een bosrijke omgeving kan ook. Gegarandeerd dat je daar geschiktere wandel-temperaturen zult hebben.

En wist je dat een hommel met dit warme weer zo maar ineens in slaap kan vallen door zijn zware last? Hij hangt of ligt als dood in een bloem. Even 'n dutje.

 

Op mijn wandeling vandaag ben ik van Hasselt naar Zwartsluis gewandeld. Binnenkort een vervolg op dit Spritsje met deze wandeling vanuit Hanzestad Hasselt.

 

Utrecht, 20082023