Spritsjes nieuws

06-01-2012

Meer Sprits

Leuke en positieve reacties krijg ik op Sprits. Tegelijkertijd rijzen ook vragen. Waar komt Sprits vandaan. Wat betekent het? Hoe kan ik me erop abonneren? Een korte toelichting over het ontstaan en de werking van Sprits lijkt op zijn plaats.

Eerst is er... het idee. Het idee om meer te doen met mijn blogjes op (toen nog) Hyves. Een beetje egoïstisch of zelfs wel narcistisch. Maar ja, iedereen wil speciaal zijn. Ik ben heus echt niet anders.

Dan volgt... de gedachte over ‘het hoe’. Via een eigen blog-site, via nieuwsgroepen of nog anders. Ik heb gekozen voor de digitale nieuwsbrief. Je kunt je eenvoudig af- en aanmelden

Tot slot... een pakkende en klinkende naam.  Varianten op blog, blov (v voor verzoek), meel … (fonetisch voor mail), nola’s, boa’s komen voorbij. Maar dat bekt allemaal niet. Opeens, uit het niets, is er dan Sprits in mijn hoofd. Dat klinkt lekker en bekt ook goed. Nu hoef ik alleen nog maar te bedenken, waarom deze naam. Ook daar hoef ik niet lang over na te denken. Een zoet koekje, maar met een korrelige samenhang. Dat past wel bij mijn blogjes. En dat is ‘m dus geworden.

 

De zoete koekjes

Niet voor alleman geschikt

Korzelig en sp(r)its