Spritsjes nieuws archief 2017

21-12-2017

Beste wensen voor het nieuwe jaar

Beste wensen voor het nieuwe jaar

Een sprinkhaan springt zonder te weten waar hij landt. Een beter beeld voor wat ons het nieuwe jaar weer brengt is er eigenlijk niet.

Spritsjes zal je ook in 2018 graag regelmatig verrassen.

12-11-2017

Zeepaardje

Zeepaardje

Laat voortaan het 1,5 cm grote zeepaardje de plaats innemen van de ijsbeer als symbool van onze angst over het effect van de klimaatverandering door het menselijk handelen. Zo teer en kwetsbaar.

Met dank aan fotograaf Justin Hofman.

 

30-10-2017

Schoenen

Schoenen

Als de schoenen van Hugo de Jong, onze nieuwe vice-premier, het belangrijkste onderwerp van het nieuws zijn dan kan je toch niet met droge ogen volhouden dat er nog problemen zijn in ons land.

Much to do about nothing! En nu aan het werk!

11-08-2017

Waar of niet waar?

Waar of niet waar?

Afgemat en dorstig zijn wij op pad voor de doorsteek van de Alpen via de Bernhardpas op weg naar Rome. Onze watervoorraad lijkt ontoereikend voor deze tocht. Op enig moment kijken we in de ogen van de afstammeling van Barry, de reddende St-Bernhard. Om zijn nek een vaatje met versterkende drank. Dan weten we dat het ons is gelukt. 

In het kerkje op de bergpas doen we een schietgebedje voor de rest van onze reis.

07-08-2017

Komkommertijd

Komkommertijd

Ook in deze slappe tijd moeten de nieuwsmedia hun pagina's vullen. Het bericht over de met fipronil besmette eieren komt dan ook precies op het goede moment. 

Natuurlijk moet bedrijven als Chickfriend worden aangepakt, maar we moeten ons ook nu weer niet gek laten maken. Zout, vet en suiker zijn een groter gevaar. De levensmiddelenindustrie voegt deze ingrediënten legaal toe. Laat de media daar eens stampei over maken. 

02-08-2017

Jus

Jus

De directeur van een serviceflat wil een aantal bejaarde bewoners voor de rechter slepen omdat ze weigeren de maaltijden te betrekken via de huiscateraar. Ze bestellen hun maaltijden liever bij een cateraar die de sudderlapjes wel met lekkere jus levert.Uiteraard voorzien van puree en rode kool.

Gelukkig heeft een bemiddelaar de dreigende rechtsgang voorkomen.

20-07-2017

Knipoog

Knipoog

Bij gebrek aan geld maken schilders vaak zelfportretten. Of bij gebrek aan inspiratie!?

Een zelfportret van een 17de eeuwse vrouwelijke schilders, Judith Leyster is de basis voor mijn zelfportret. 

 

05-07-2017

Ach er is nog zoveel meer

Ach er is nog zoveel meer

Blijf je deze zomer in Nederland? Geen nood. Er is genoeg te doen en te zien. Ga bijvoorbeeld naar de Fundatie in Zwolle. Altijd mooie tentoonstellingen, maar tot eind augustus zijn er portretten van de hand van Bob Dylan te zien. Dat Dylan ook tekende en schilderde was mij onbekend. Of naar de Kunsthal in Rotterdam voor een fototentoonstelling van Steve McCurry, bekend van de wereldberoemde foto van het Afghaanse meisje.

Ach er is nog zoveel meer....

23-06-2017

Weeën

Weeën

De smartphone heeft het beroep van fotograaf ten dode opgeschreven. Ja, vroeger was er de trouwfotograaf, was er een studio voor portretfotografie. Nu er minder trouwerijen zijn en we geen portretfoto's meer laten maken gaat de fotograaf op zoek naar ander brood op de plank. Zo is er al de uitvaartfotograaf en sinds kort ook de bevallingsfotograaf.

Zit iemand te wachten op een boek met foto's van barensweeën of van de placenta? 

 

 

08-06-2017

Vreemde vogel

Vreemde vogel

In wezen is een pauw een vreemde vogel. Hij kan nauwelijks vliegen maar daar lijkt hij trots op. Hij is de mooiste, de beste.

Ik ken nog wel iemand: ingenomen met zichzelf. Hij is 'the greatest, he is the best' en past ook niet helemaal in zijn rol. Duidelijk toch?

 

 

page loading