Spritsjes archief 2018

05-07-2018

Droogte

Droogte

Kort douchen, geen bad, de auto niet wassen of tuin sproeien. We zullen vaker droogte kunnen verwachten, zeggen weerdeskundigen.

Ook in droge gebieden groeit en bloeit van alles.

25-06-2018

Schoon

Schoon

De vuile was hang je natuurlijk niet buiten. Figuurlijk niet maar letterlijk al helemaal niet. Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar tegenwoordig zie ik zelden of nooit stralend witte was buiten hangen. Weten we niet meer te werken met blauwsel? Of komt het door al het fijnstof in de lucht?

12-06-2018

Geluksbrenger

Geluksbrenger

Wist u het? Al vanaf de Middeleeuwen gelooft de mens dat de ooievaar geluk brengt. Maar dat de ooievaar als postbode van onze babies wordt gezien, dateert pas van 1901. Het blijkt te zijn geïntroduceerd bij de geboorte van prinses Juliana en is overgevlogen van onze Oosterburen.

Geloof het of niet maar de ooievaar heeft ons ook weer zo'n bundeltje geluk gebracht. 

30-05-2018

Lachebekje

Lachebekje

Niets is zo aanstekelijk als een ander horen lachen. Je wordt er helemaal vrolijk van. Voel je je een keer wat minder lekker, laat de Kookaburra je dan verblijden met zijn lach. Luister zelf maar>>

27-05-2018

Mediteren

Mediteren

Zo met de regelmaat van de klok ontstaan er nieuwe hypes. Of het nou gaat om cupcakes bakken,  macrameeën of mandala’s kleuren, de achterliggende reden blijft hetzelfde: tot rust komen en iets creatiefs doen. 

Ik durf te wedden dat het niet lang meer duurt of de aborigal kunst wordt ontdekt om in meditatieve staat te geraken.

Probeer het zelf maar.

10-05-2018

Hondenhemel

Hondenhemel

In de jaren zestig kwam er een strip uit van Suske en Wiske met de titel ‘Het Hondenparadijs’. De hoofdrol was voor de ruwharige tekkel Tobias die naar de hondenhemel wilde. Kijk, dat kan ik nog begrijpen. Het is tenslotte een stripverhaal. 

Maar als ik dan nu volwassen mensen hoor zeggen dat er een paardenhemel is, dan heb ik moeite om mijn gezicht in de plooi te houden.

Ben ik de enige die dat heeft?

29-04-2018

Nihonga

Nihonga

Ik ben een enorm bewonderaar van Haruki Murakami. Zijn romans zijn vaak magisch realistisch van karakter. Hij neemt je niet alleen mee in de bijzondere verhalen maar hij weeft er altijd een ander onderwerp doorheen waar hij dan meer over vertelt. In zijn laatste boek is dat 'nihonga', een eeuwenoude japanse schilderkunst. Nu weet ik hoe ongelooflijk moeilijk deze techniek op papier moet zijn.

05-04-2018

Wens?

Wens?

Er zullen niet veel mensen zijn die paardebloemen mooi vinden. Dat geldt niet voor de pluisfase van de bloem. Wie herinnert zich niet een wens te hebben gedaan als je alle pluisjes in een keer wist weg te blazen.
En is die wens ooit uitgekomen?

26-03-2018

Symbiose

Symbiose

De ons opgelegde participatie gaat natuurlijk niet werken. Alleen vrijwillig zullen mensen elkaar hulp bieden. Maar ook dan moet er sprake zijn van een win-win situatie. Van motivatie dus. 

De natuur kent vele voorbeelden van zo’n symbiose. Neem bijvoorbeeld de vlinder die leeft van de tranen van de schildpad. Een combi van nut en noodzaak, daar gaat het om.

 

12-02-2018

Bijzonder aanbod

Bijzonder aanbod

Reisorganisatie Spritsjes heeft op veler verzoek een prachtige reis voor u samengesteld. Een geheel georganiseerde all-inclusive vakantie. Tijdens deze bijzondere safari krijgt u niet alleen de bekend Big Five te zien maar tevens garanderen wij u een blik op de Beautiful Five. Dit laatste maakt deze tocht zo bijzonder en uniek. Boek snel want vol = vol. Klik hier >> voor een preview.

 

page loading